Užitočné informácie pred kúpov sedačky, alebo pohovky

22.11.2010 20:58

Čo by mali spĺňať správne sedačky, alebo pohovky?                       

 - jednoduchá údržba

- pevný korpus najlepšie z masívneho dreva

- kvalitnú výplň sedáka a vankúša

- pevný poťahový materiál, ktorý spĺňa ekologické požiadavk- správny a vyhovujúci tvar a dizajn

- dokonalú pohodlnosť

Pre pohodlné sedenie platí: čím väčší je uhol medzi sedadlom a operadlom a súčasne rovnaký sklon majú aj nohy tým je odpočinok pohodlnejší.

Pri kúpe sedačky najprv vyberáme veľkosť: na trhu nájdeme sedačky veľkostí. Najmenšie dvoj, alebo trojmiestne, väčšie rohové sedačky a aj sedačky obrovských rozmerov do veľkých priestorov. Do menších bytov je vhodné umiestniť dvojmiestne najlepšie rozkladacie sedačky, ktoré ideálne šetria priestor a poskytujú dve funkcie v jednom.

Domácnosti, ktoré niesu  obmedzené priestorom majú pri výbere sedačky, alebo sedacej súpravy výhodu a môžu si zadovážiť sedačku väčších rozmerov ktorá poskytuje väčší sedací priestor a tiež vyšší komfort. Samozrejme, že sedačka musí byť farebne zladená s vašim interiérom. Trend oranžových a výrazných odtieňov na sedačkách už skončil a des sú v móde viacej tmavšie zemité farby ako napríklad šedá, piesková, krémová, čokoládová.

Samozrejme najdôležitejší je práve váš vkus a vaša predstava o farbe sedačky, ktorá sa bude vynímať v interiéri vašej obývacej izbe, kde musí ladne zapadnúť. Pri kúpe sedačky je určite dôležitá aj cena. Konečnú sumu ovplivňuje nielen veľkosť a značka, ale aj počet sedákov a tiež poťahový materiál ktorý môže byť: látka, eko-koža, teflonová látka alebo pravá koža.